2013. október 19., szombat

Függönyt rá!

Elnézést, hogy az elmúlt két hétben eltűntem, elég sűrűek voltak a napjaim. Sajnos mostanra se tudtam befejezni a nappalit, viszont összeállítottam egy kis ajánlót függönyökből és kiegészítettem a korábbi ötletet pár tippel.

A dupla függönyökhöz többnyire egy nem átlátszó, oldalra húzott darabra, és egy átlátszóra van szükség, ami takarja az ablakot. Az előbbiben bővelkedik inkább a játék, ám a színválasztékon még van mit növelni... Ebben segít MTS sarah*rose letöltése.


Szintén hasznos átszínezéseket készített egy másik darabhoz MTS Kims*Designs.


Az előző függöny mintájára alkotta meg MTS IgnorantBliss új függönyét, ami dupla ablakokra való. Az alap elgondoláshoz klassz átszínezéseket is találhattok.



Az én kedvencem mégis az étkezőnél említett Holy Simoly darab, a Simply Elegant. A korábban látott egyablakos, rövid változaton túl földig érő, és földig érő dupla ablakos is jár a letöltéssel, rengeteg színben és pár virágmintában.


Nem rég találtam egy érdekes szettet. Még nem próbáltam ki, de ha valaki megteszi, akkor nyugodtan írjon róla, vagy küldjön képeket. Ez egy olyan pakk, amiben különböző szélességű függönyrudak és függönyelemek vannak. Tetszés szerint lehet összepakolászni a nekünk tetsző méretet. Ez MTS khakidoo követte el, ám MTS SeeMyu a The Sims 3-ba is összeállított egy hasonló szettet, ami több darabból áll. Érdemes ránézni, mert szerintem elég klassz!


Átlátszó függöny nem jött egy kiegészítővel sem. Az első három darab az XM Sims oldalon jött velem szembe. A csipkevirágos inkább klasszikus, az apró virágos állati cuki kislányszobákban, a csíkos-mintás modernebb közegben mutat jól.


A második kedvenc fényáteresztő függönyöm a PixelSims oldalról jött. Sima és csipkés változatban, több színben érhető el. Az oldal ugyan megszűnt, de egy könyvtárban elérhető pár tartalom. A függönyöket PixelSims_LaceCurtainsSet.rar  néven találjátok, de a szövegre kattintva innen is rögtön letölthetitek.


Nem rég bukkantam MTS Droopsi aranyban pompázó csipkefüggönyére. Elegáns, előkelő helyiségekből nem hiányozhat, remekül mutatna az alapjáték elegánsabb függönyeivel.


Természetesen a függönyök nem csak párosban néznek ki jól. Vannak olyan darabok, amik kifejezetten önmagukban érvényesülnek csak, mint MTS HugeLunatic letöltése.


De ilyen MTS mustluvcatz nádhatású függönye is. Tengerparti nyaralók hangulatát idézi több méretben és rengeteg színben és mintával.


XM Simsen is van egy hasonló, madzaggal megkötött darab két méretben. MTS discordkitty a kisebb és a nagyobb változathoz is készített pár árszínezést.


Ennyit hát a letöltésekről! Emlékeztek még az étkezőben mutatott ötletre?


Bármilyen függönnyel működik. A kedvenc verzióm a Holy Simoly darab és a fényáteresztő XM Simses összekombinálása. Szimpla ablaknál minden úgy működik, mint a redőny esetén, dupla ablaknál viszont jobban mutat, hogy ha az átlátszó függöny középen van. Ehhez csak a Paloták és Parkok kódját kell használni - setQuarterTilePlacement on -, majd lenyomni a Shift + F billentyűkombinációt és beilleszteni a függönyt az ablak közepére.



Nehezebb dolgunk inkább a PixesSims függönyével van, ugyanis ez alaphelyzetben beleér a sötétítőkbe. Ám erre is van megoldás. A négyzethálót eltüntető kódot kell beírni a kódablakban, boolProp snapObjectsToGrid false, majd a sötétítő függönyt olyan pozícióba illeszteni, hogy ne lógjanak össze a mögötte levő fényáteresztővel.



Milyen klasszul fest így! Most már semmi akadálya, hogy az ablakokat is felöltöztethessétek, nehogy belássanak a kíváncsi szomszédok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése